Затварят две заведения в Гоцеделчевско заради жалби

Съветниците от Гоце Делчев възложиха на кмета Владимир Москов да издаде заповед за затваряне за срок от 1 месец на две заведения на територията на общината, които  според постъпили многобройни сигнали от граждани и според отчетния доклад наполицията са най-проблемни по отношение на неспазване на Наредба №1. Става въпрос за сервиране на алкохол на малолетни и непълнолетни и много скандали, които смущават нощната тишина и нарушават обществения ред.

Това са кафе-аператив „Мария”, където в почивните дни се правят и дискотеки, както и заведението на Тасим Мерсин в с. Брезница, в което, според сигналите и проверките, се сервират спиртни main_bнапитки на непълнолетни. То било превърнато в сборище на проститутки, водели се съмнителни танцьорки, заради които често се стигало до среднощни скандали и побоища от младежи в нетрезво състояние.

На заседанието на местния парламент въпросните заведения бяха отчетени като едни от най-проблемните на територията на община Гоце Делчев, с най-много наложени санкции за неспазване на работното време, за високи децибели на музиката и други.
Като проблемни села с концентрация на престъпления и нарушения в това отношения бяха посочени и селата Мусомища, Брезница и Господинци.

Вчера общинските съветници обсъждаха да бъдат затваряни питейни заведение след няколко съставени актове и констатирани нарушения при проверките. Първоначланата санкция след актовете и предупрежденията да бъде затваряне на търговския обект за срок от 1 месец, а при последващи нарушения съответно за 3 и 6 месеца. Общинските съветници призоваха и гражданите за по-висока нетърпимост към нарушителите и подаване на незабавни сигнали.

Според отчета на РУП-Гоце Делчев за едногодишния период от април миналата година до момента са били съставени 105 акта. За същият период за неспазване на общественият ред и Наредба №1 от Община Гоце Делчев са съставени общо 246 акта за административни нарушения, от които с влезли в сила решения са 231 акта.

Образувани са и 10 преписки на търговски обекти. По-сериозен контрол от страна на униформените към питейните заведения за спазване на работното време, за присъствие на малолетни и непълнолетни след 23 часа в тях и сервиране на алкохол, поискаха от началника на РУП-Костадин Ковачев кметът Владимир Москов и общинските съветници.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене