Баба Адиле от Годешево стана на 100 години

Баба Адиле от Годешево стана на 100 години, Арбен Мименов и Евелина Чолакова я зарадваха с подаръци

Баба Адиле Арумова от сатовчанското село Годеше­во отпразнува стотния си рожден ден в компанията на кмета на община Сатов­ча Арбен Мименов и кметицата на родното й село Еве­лина Чола­кова.

Скъпите гости на столетни­цата я за­радваха с подаръци, а тя ги бла­гослови да стигнат и надми­нат нейните години.

По традиция община Са­товча подари за стотния рожден ден на баба Ади­ле 150 лева, комплект тен­джери и комплект красиви чаши.

Адиле Арумова е родена и е прекарала целия си живот в село Годешево. Работила е през всичките години на къра и е издържала себе си и семейството със земеде­лие. Тя има четири дъщери, от които има десет внука. Столетницата има и дваде­сет правнука и три пра-пра­внука. Боб, картофи, чушки, домати, които сама е произ­веждала са сред основните храни, с които баба Адиле се е хранила през целия си живот.

Живота си е прекарала в мъничката си къщичка, коя­то е на площада в селото, заедно със съпруга и децата си. Тази година през април столетницата е овдовяла, на преклонните 98 години е починал съпругът й, който е бил неотлъчно до нея десет­ки години наред.

Баба Адиле живее при една от дъщерите си, трите й щерки са си в село Годешево, а едната живее със семей­ството си в Бургас. Повечето й внуци и правнуци, работят и живеят в Благоев­град, в София като сред тях има и гурбетчии в Испания, Португалия и Германия.

Въпреки че преди дни баба Адиле Арумова чукна стоте години тя е се радва на до­бро за годините си здраве, напълно контактна е още става да се разхожда, като не спира да разказва исто­рии от своя живот и минало­то.

Да е жива и здрава, да по­среща и да се радва на вну­ци, правнуци и пра-правну­ци пожелаха на баба Адиле навръх стотния й рожден ден кмета Мименов и кмети­цата Чолакова, които я ува­жиха и зарадваха с подаръ­ци и внимание.

Ралица Василева

Вестник “ ТОП ПРЕСА  „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене