Превозвачите се готвят за протести

„Неефективната администрация и неизпълнението на обещанията за либерализиране на транзитните превози водят много фирми към фалит“, заяви председателят на Управителния съвет на Съюза на международните превозвачи Ангел Траков пред БНР.

Той предупреди, че превозвачите ще протестират, ако правителството не вземе спешни мерки за възстановяване на пазарите в Близкия Изток и Русия.

„Колегите, които пътуват към Русия, казват, че е доста трудно, там таксите са високи, преминаването е трудно. И заради кризата също. Очакваме да се въведат реципрочни мерки към превозвачите на другите страни. Иран беше традицонен партньор, сега налагат такса от 670 евро, което за нас е невъзможното, каза Траков.

Траков изтъкна, че преговорите с Турция за облекчаване на режима за българските превозвачи не са дали резултат до момента: „Водят се преговори на различни нива, въпреки всичко ние сме длъжни да изпратим сигнал, че има проблем в бранша. Ще реагираме, в момента се водят преговори за промяна на текстове от старата спогодба, с надежда, че ще отпаднат някои правила“.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене