Неврокопската митрополия и Неделно училище с благотворителен концерт

 Неврокопска света митрополия и Православно неделно училище „Свети благоверен цар Петър Български”-Сандански организират благотворителен концерт-спектакъл. Събитието ще се проведе на 22 април /неделя/ от 18,30 часа в големия салон на Дома на културата в курортния град.  Входът за всички е свободен, но зрителите ще имат възможност за предоставят дарение на входа на залата.

 „Събраните финансови средства ще бъдат предоставени за покриване на част от нуждите на пострадалите наши съграждани в Сандански след големия пожар в жилищен блок на улица „Първи май”, казаха организаторите на проявата. В концерт-спектакъла, посветен на светите Мироносици, жените, които отиват първи на гроба Господен и виждат, че е празен, ще участват и учениците от основните училища в града, изучаващи СИП „Религия“.

 Пожарът в блока лумна минути преди полунощ на 30 март. Полицията в Сандански издирва подпалвачите на огромния пожар в магазин на партера на голям жилищен блок в курортния град. Версията за умишлен палеж бе доказана от видеокамерите в района на улица „Първи май”, където е жилищната постройка. Те са заснели как двама мъже с качулки чупят прозорците на търговския обект, разливат гориво с туби и палят пожара. Никой не пострада в огнения ад, но всички 40 апартамента са необитаеми. Заради огромния пожар има проблеми и с конструкцията на сградата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене