ВИДЕО: Непознатият Неврокоп! Жена без крака и съсипани от живота хора пълнят руините на бившият полк в Гоце Делчев – БОЛЕЗНЕН РЕПОРТАЖ!

555


Уникален репортаж направи екипа на „Топ Преса” в Гоце Делчев,който след обстойно проучване установи,че в рушащите се сгради  на бившия полк,са настанени хора в неравностойно положение!

Настанени в неподходящи за състоянието им условия,живеят в мизерия,мръсотия и използват обществените тоалетни за санитарните си нужди,който са без топла вода!

На входа на полка в мизерна постройка е настанена София Стамберова със семейството си! Мъжът й,скоро опериран е с байпас на сърцето,а свекървата й е инвалид с два ампутирани крака! Използва близкия,обществен санитарен възел,който се намира на 200м от пристойката,без топла вода! Твърдяща,че г-жа Цветкова (дирекрор на ,,Социални грижи’’)  и екипат й, я настанили за временно,поради липса на други жилища,вече 1 година пребивава там! Използва 2 стаи,изключително малки и недостатъчни за 3 членно семейство. Над пристройката минава кабел,отбелязан с табела „ ОБРАТНО НАПРЕЖЕНИЕ’’,но какво точно е това напрежение можем само да гадаем!

В крайните сгради са настанени още двама души! Единият от които не открихме в същия момент.

……. пребивава повече от година и твърди,че първите 3 месеца е нямал ток! Използва близката обществена тоалетна,която също е без топла вода! Разведен и самотен,твърди, че е временно настанен,от добрата воля и добротата на зам.кмета на Гоце Делчев поради липса на свободни жилища! Използва една стая разполагаща само с едно легло! Споделя,че често се случва посред нощ местните младежи да се навъртат около сградата!

Живеейки в крайна нищета,тънещи в боклуци,кал и неприятни миризми,тези хора се борят с живота и чакат обещаните общински жилища! А съветниците мълчат. Отново някой не си е свършил докрай работата! Отново се е отчела безрезултатна дейност и отново някой лъже!

Потърсихме г-жа Цветкова,която от своя страна обясни,че социалните й екипи,не са настанявали никого и че дори нямат право да извършват такава дейност и поясни,че в общината има комисия по настъняването и именно тя се занимава с тези хора и извършва самото настаняване!

Както винаги виновни няма! Всеки казва : Не съм аз!

А хората страдат и живеят в немотия,чакайки обещаните им домове!

Ние няма да оставим нещата така! Ще следим случая от близо и чакаме развръзката!

Ще търсим отговори на въпросите си! Ще търсим обяснения,надявайки се да намерим правда! Дай Боже да помогнем и достигнем до  удовлетворяващ ни ,всички резултат!

Силно се надяваме да сме подсетили хората,който са забравили за тези хора и да се сетят за поетите към тях обещания!

Без име

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене