През новата година гардеробът ни ще се преобрази драстично, казват стилистите.

Етностилът, ярките цветове и голите рамене остават в миналото. Те ще бъдат заменени от стилни костюми, бели тоалети и осемдесетарски подплънки.

Една от големите промени, които налагат дизайнерите за 2018 година, е възраждането на белия цвят. Той е едновременно стилен и неутрален, носи усещането за свежест и женственост, обясняват специалистите. На заден план остават лансираните през изминалите 12 месеца жълто, синьо и нюансите на червеното. Бялото има и своите минуси, когато става дума за по-пълни дами или такива с твърде блед тен, но дори да не заложите на тоалет в този цвят, добавете го към гардероба си под формата на аксесоари или връхни дрехи.

Популярният бохемски стил, който от много лета насам е предпочитан от дамите, също прави крачка назад. На трона се възкачва кънтри и каубойската визия. Тук също може да действате според собствения си стил и да заимствате някои елементи. Ботушите със заострен връх и декорация, да речем, са чудесно решение за пролетта, както и кожените якета в този стил. Ресните по дрехите също ще са доста актуални. Сходните до бохемския стил етномотиви пък ще бъдат заменени от вече набралата сила тенденция на металическите материи. Всичко, което блещука и имитира сребро, злато и стомана, е на голяма почит.

Тук става дума както за дрехите, така и за обувките. 2018-а ще е годината, в която можете да вплетете блясъка и в ежедневните си тоалети. Целият този блясък идва по линията на завръщащия се с пълна сила стил на 80-те. Друго „богатство“ от това десетилетие са подплънките на раменете. Ако са правилно акцентирани, те помагат да се изгради един почти геометричен силует, който е женствен и леко футуристичен. Подчертаването на раменете издължава оптически силуета, особено ако става дума за рокля по тялото или риза.

За сметка на това любимите на 2017-а голи рамене остават в историята. Скъсаните дънки, изрязани топове, прилепналите рокли и дънковите якета пък ще бъдат заменени от стилни костюми от две части – с пола, панталон или рокля и сако, убедени са дизайнерите. Колкото по-строг и класически е костюмът – толкова по-добре. Този тренд върви и с акцент на висококачествените материи, сред които няма да попадне трикото, което не е препоръчително за дами с несъвършенства по фигурата.

Декорациите от пух по обувки, чанти и облекла също ще отпаднат от гардероба през тази година. Те ще бъдат заменени от стилни орнаменти от текстил, твърдят дизайнерите. Тоалетите на 2018-а ще блестят с красиви якички, колани, панделки, дълги ръкавици и т.н. Сред бижутата ще изпъкнат масивните колиета, които бяха пренебрегвани през последната петилетка.

retro.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене