Клуб „Пирински стражи” отправиха покана към група учени от Хонг Конг

Клуб „Пирински стражи” при Трето ОУ „Братя Миладинови” за пореден път отправиха нестандартна покана. Този път младите туристи поканиха група учени от институт за естествени минерали в Хонг Конг, Китай. До Стражите достигна информация от техен приятел – г-жа Мария Керина, че група учени от Хонг Конг, които са възхитени от красотата на Пирин от показаните им снимки и клипове, ще посетят град Гоце Делчев, както и природни и културни обекти в България, и биха били особено доволни, ако участват в организиран поход из планината.
Планинарите от клуба решиха да поканят чуждестранните туристи на съвместен поход до връх Ореляк и да направят престоя на учените от Китай в България още по-приятен.
Стражите благодарят на г-жа Ваня Тупарова за помощта, която им оказа при писането на текста за поканата на английски език.
Но това не бе всичко – ентусиазираните млади хора изпратиха и подарък за бъдещите си приятели – плакати, съдържащи информация и снимки за Пирин планина, за да добият бъдещите гости на Стражите още по-голяма представа за уникалната природа на Вълшебната планина.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене