Дъжд и сняг днес

Днес валежите ще продължат, значителни по количество ще са в крайните югоизточни райони. Със застудяването, още преди обяд във високите полета на Западна България и Предбалкана, а по-късно през деня и на повече места в Северна България, дъждът ще преминава в сняг. След обяд валежите от запад ще започнат да спират. Температурите ще се понижават и към 14 ч. ще са между 1° и 6°, в Югозападна България до 13°.

За Гоце Делчев максималната температура днес ще е 13°, а минималната -1°,

Благоевград 6°/-2°,

Банско 9°/-2°,

Сандански 12°/1°,

Разлог 9°/-1°,

Дупница 4°/-3°,

Кюстендил 5°/-4°,

Перник 3°/-4°,

Гоце Делчев 13°/-1°,

Петрич 12°/1°

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и в края на деня вече ще е близко до средното за декември.

В планините ще е облачно с валежи от сняг, преди обяд в по-ниските части – от дъжд. По-късно след обяд от запад валежите ще спират. Ще духа умерен до силен север-северозападен, по най-високите части – все още югозападен вятър и по проходите ще има условия за навявания. Към 14ч. на 1200 метра температурата ще е около 1°, на 2000 метра – около минус 4°, и ще продължи да се понижава.

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд, по-интензивни в часовете около и преди обяд. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър и с него температурите ще се понижават, към 14 ч. ще са 5-6° в северните до 9-10° в южните райони. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене