Прочетете това разтърсващо послание! И аз съм „Фатиме Колашова“!

Съименничка на загиналата Фатиме сподели на страницата си: Бързам. За къде бързам, бе! Животът е обидно кратък. Не знаеш, къде ще си следващата минути, не знаеш, какво ще се случи и какво ще те сполети, не знаеш коя ще е последната прегръдка, последната усмивка, последния смях…..

Разтърсващо послание обикаля от дни социалната мрежа, видя struma.com. В няколко думи, някой описа първите страшни минути от жестокия инцидент в Благоевград, разтърсил хиляди семейства в региона и страната. Смъртта на 19-годишната Фатиме, прегазена от камион на пешеходна пътека, стана национална трагедия, защото Фатиме, бе част от хилядите студенти, разпръснали се из цялата страна, далеч от семействата си. Фатиме, бе най-хубавата част от бъдещето ни. Открихме съименничка на Фатиме, едно момиче, което носи същото първо и фамилно име – Фатиме Колашова, студентка в столичен колеж.

Можем да си представим какъв шок е преживяло семейството и, научавайки черната вест и името на загиналото момиче. И колко страшни са били първите няколко минути за близките и, докато чуят детето си. На страницата си тази Фатиме сподели. “ Днес ми се обади татко : притеснен и разтревожен : Наред ли е всичко тате?! Чух, че е загинала студентка в Благоевград. На пешеходна пътека. Уплаших се. – „Всичко е наред, тати, не се притеснявай.

Обичам, те, обади се на мама и затворих……… така започва поста си „другата Фатиме Колашова“ Разтърсващо и жестоко. Трагедията с Фатиме докосна стотици хиляди, защото всеки може да е на нейно място, на мястото на нейните родители и близки….. И след смъртта си Фатиме продължава да живее! – Смъртта на едно момиче обедини хората, разтърси бездушните, докосна сърцата ни. Разплака ни за дни напред. Съпреживяхме я! Дано сме си научили урока-всички без изключение….. Жалко е, че загубихме едно дете, за да ударим главите си в стената: За къде бързаме – наистина и защо сме истерици и безумци на пътя. Дано няма повече разплакани семейства и нелепо загубени деца. Вижте посланието:

Петя Георгиева

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене