Поголовна „сеч“! Полиция и община в Благоевград обявиха война на неправилното паркиране и нарушенията по пътищата

Смъртта на 19-годишната студентка Фатиме, на кръстовище в Благоевград, вдигна на бойна нога институциите в областния център. Приели упреците за недостатъчен контрол в района на кръстовището и не само, полицията от вчера сутринта извършва специализирана операция по закона за движение по пътищата.

Служителите на „Паркинги и гаражи“ се активизираха и сложиха скоби на десетки неправилно паркирани автомобили по улиците на Благоевград. Полицейската акция продължи цял ден и цяла нощ.

Патрули имаше навсякъде и цяла нощ се правиха проверки. Със заповед на ръководството на полицейската дирекция засилен ще бъде контролът около фаталното кръстовище на „Дойран“ и „Славянска“, където ще има постоянно присъствие.

Общината също набеляза мерки за обезопасяване на инфарктни места, където има пешеходни пътеки, близо до училища, а вчера експертите и направиха и план, как да помагат на полицията в контролиране на движението и какво точно трябва да се направи на смъртното кръстовище срещу студентските общежития.

Започва освежаване на маркировката, кметът Камбитов обеща легнали полицаи и изграждане на светофарна уредба на мястото. Колко нарушителите на пътя бяха заловени само във вчерашния ден ще съобщим по-късно.

Припомняме, че на пешеходната пътека, която и днес осъмна постлана с цветя и около която трета сутрин се събират млади хора, завчера на обяд бе премазано 19-годишно момиче. Фатиме Колашова бе блъсната от камион и загина на място. Случилото потресе обществеността в областния център и региона. Студенти потърсиха сметка от институциите за случилото се и поискаха спешни мерки да се спре смъртта по пътищата.

/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене