БСП и ДПС отложиха вота на недоверие за догодина

Вотът на недоверие към кабинета „Борисов“ се отлага за догодина, решиха БСП и ДПС.

Вотът на недоверие ще бъде внесен на 17 януари 2018 г., обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с депутати от ДПС.

Нинова каза още, че мотивите по вота ще станат ясни на 10 януари 2018 г., а темата засега остава „Корупция”, предаде БГНЕС. „В работния екип от нас ще има четирима колеги, които ще правят мотивите с конкретни случаи на корупция в различни сфери“, обясни тя. „Темата е корупция, екипите ни ще извадят конкретни случаи. На 10 януари трябва да сме готови с мотивите“, посочи Корнелия Нинова и допълни, че няма вариант вотът на недоверие да бъде за цялостна политика.

Вот на недоверие към правителството ще има, определихме тайминга. Това пък заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, предаде Фокус. „Темата е свързана с корупция, тъй като корупцията я има във всички секторни политики“, заяви той. „Ще се опитаме с конкретни посочени факти да защитим мотивите на внесения вот“, обясни Мустафа Карадайъ. „Ще излъчим работна група, с четирима души от БСП, от наша страна ще бъдат трима, които да подготвят мотивите и да ни ги представят до 10 януари“, каза още лидерът на ДПС.

/actualno.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене