Нено Димов оттегля проекта за втори лифт на Банско

Оттеглям внесения проект за изменение на договора за Национален парк „Пирин“, по-добре е икономическият и екологичният аспект да бъдат гледани на едно заседание на Министерски съвет. Това заяви на извънреден брифинг министърът на околната среда и водите Нено Димов във връзка с проекта за изменение на договор за предоставяне на концесия върху защитена територия, изключителна държавна собственост, представляваща част от Национален парк „Пирин“ за изграждане и експлоатация на „Ски зона с център гр. Банско“.
„Трябваше да се намери баланс, затова предприех това решение“, коментира той. По думите му, за да се осъществи този концесионен договор е необходимо да се направят промени в плановете за природен парк „Пирин“.
„Трябва едновременно да пресметнем екологичните и икономическите фактори по този концесионен договор. Аз искам действията да са балансирани“, каза още министърът на околната среда и водите.
„Аз съм един от най-големите радетели за този втори лифт на Банско. Никой от министрите няма възражение срещу изграждането на този втори лифт, но е необходимо да се осъществят съответните законови промени, за да се случи това“, допълни Нено Димов.
Най-вероятно още следващата седмица министърът на околната среда и водите ще внесе точка, в която да се разгледат и двата аспекта от изменението на договора.

/pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене