Природозащитници дават Илия Магов от Гоце Делчев на прокурор, насъсквал любимците си да разкъсват бездомни кучета

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДРУЖЕСТВОТО ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ В КЮСТЕНДИЛ ЕЛИ ИВАНОВА: КЛЕТВИ И ОБИДИ НЯМА ДА ПОМОГНАТ, ПРАЩАЙТЕ СИГНАЛИ В РП

ИЛИЯ МАГОВ: ЧЕВЕКОЯДЦИ, ВМЕСТО ДА СЕ ЗАНИМАВАТЕ СЪС СНИМКИТЕ НА ХОРАТА, НАПИШЕТЕ КОЛКО ДЕЦА СТЕ ИЗЕЛИ

Природозащитници от Югозапада изпращат сигнали до прокуратурата срещу Илия Магов от Гоце Делчев за насилие над животни.

Снимки от личния му профил във фейсбук как насъсква свои домашни любимци да разкъсват бездомни кучета обиколиха социалната мрежа. Потребителите са в шок от снимките. Те обаче се нахвърлиха с обидни квалификации и клетви срещу Илия Магов. Под негова снимка с малко дете едни от „най-меките” коментари са следните: „Сган, да не видите бял ден, ще си го получите”…

Председателят на дружеството за защита на животните в Кюстендил Ели Иванова взе отношение по случая и призова: „Моля, изпратете сигнали до районната прокуратура в Гоце Делчев. Клетви и обиди няма да помогнат”.

Десислава Иванова от „Пирогов” е една от първите отзовали се. „Изпратих сигнал до РП – Гоце Делчев. Написах следното: Имам притеснение относно фейсбук профил, в който е посочено местожителство в поверения ви за контрол град. Прилагам заглавна страница на профила и приложена снимка, показваща проява на агресия спрямо гръбначно животно (да си го кажем направо – кучешки боеве), което е в разрез със ЗЗЖ. Надявам се, че ще обърнете внимание на проблема, който засягам”, обясни тя.

Илия Магов отговори на природозащитниците по особено брутален и нецензуриран начин: „Е, с****и, мръсни, ще ви… майката и човекоядците. Весто да се занимавате със смешни коментари и на хората със снимките, вземете и напишете колко деца сте изели, смешници”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене