В събота чистим Благоевград за един ден, общината осигурява чували и транспорт за боклуците

благоевград

Остават само два дни до голямото почистване. За поредна година Община Благоевград се включи в националната кампания „Да изчистим България за един ден“. Проявата е насрочена за 26-ти април. Почистването, в което миналата година участваха стотици благоевградчани, ще започне в 09:30 часа. Общинското ръководство се ангажира с осигуряването на чували и ръкавици, които ще бъдат раздавани на доброволците от 09:30 часа на няколко места в града. Пунктове ще бъдат организирани в ж.к.”Еленово” – на кръговото при ЗМК; ж.к.”Запад” – на паркинга при зала „Скаптопара”; бул. „Джеймс Баучер” – на моста зад автобусната спирка посока „14-ти полк”; на ул. „Васил Априлов” и на ул. „Яне Сандански” – при блок 15А. Боклуците ще се извозват с коли на „Биострой“. Необходимо е пълните чували да бъдат поставени до контейнери за боклук, а в районите, където няма контейнери, да се струпват на едно място и да се заяви на тел. 0896/ 83 16 63 и 0896/ 83 16 63, за да бъдат извозени.

Тази година са включени и допълнителни зони за почистване – Делвинското дере, пътят за с. Делвино, улиците „Делвинска” и „Околчица”, зоните между Енергоснабдяване и военното поделение, срещу входа на ЗМК, терени над СБА и ромската махала, всички пътища за селата Дъбрава, Бараково, Бучино, Церово и Изгрев. Ще бъдат почистени терените над „Кури дере”, над стадион „Христо Ботев”, местността „Чуката”, покрай старите гробища и пътят покрай язовира на с. Логодаж. Кампанията ще обхване още пътя за с. Зелен дол, моста на р. Струма, моста на река Четирка и зелените площи покрай нея, село Покровник.

Освен почистването на районите, инициативата „Да изчистим България за един ден” цели да възпитава у подрастващите стремеж към опазване чистотата на обществените места и природата и непримиримост към нарушителите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене