Отборът на ЮЗУ спечели турнира по футзал „Купа 8-ми декември“ в Национален футболен център „Бояна“

Отборът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ спечели турнира по футзал „Купа 8-ми декември“ при мъжете. При жените пък ЮЗУ се класира на второ място. Българският футболен съюз бе домакин на университетската надпревара, която се проведе в сътрудничество с Асоциацията за университетски спорт.
15 мъжки и 5 женски отбора участваха в тридневния тунир в многофункционалната зала на Национален футболен център „Бояна“. Състезанието бе част от стратегията на БФС за развитие на футзала в България.
При мъжете благоевградските студенти бяха повече от категорични. В групата те записаха победи над НБУ с 7:4 и над ВТУ с 5:0. На 1/4-финалите ЮЗУ разгроми Русенския университет с 5:0, а на 1/2-финала се наложи над УНСС с 6:2. В срещата за трофея благоевградските студенти отново не оставиха никакво съмнение кой заслужава трофея и след победа с 9:3 над Техническия университет се поздравиха като крайни победители. Голмайстор на надпреварата стана Даниел Гогов от ЮЗУ.
В женската надпревара студентките от ЮЗУ също се представиха много добре, но титлата им се изплъзна за малко. Момичетата от Благоевград победиха на старта УАСГ с 3:1, последваха разгромни победи с 11:0 и 8:0 над РУ и УНСС. В последната среща обаче възпитаничките на ЮЗУ допуснаха загуба с 1:2 от Софийския университет и се задоволиха с второто място.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене