РИОСВ даде зелена улица за 6 дка спортно игрище и фитнес на открито в растящото със 100 души на година с. Поленица

Община Сандански задейства процедурата за изграждане на футболно игрище в с. Поленица. След като през пролетта ОбС даде съгласие за новата инвестиция в областта на спорта, завчера общината входира инвестиционното си намерение в РИОСВ – Благоевград.

Съгласно приложеното описание теренът, върху който ще бъде направено игрището, е с площ от 10,3 дка и за него вече има изработен ПУП. Самото футболно игрище ще заеме 6 дка от него, а трибуните ще са с капацитет 110 места. Планирани са още съблекални, санитарни възли и складови помещения за посетителите, а приятна изненада за жителите на селото ще са фитнес уредите за спорт на открито. Предвидено е и външно осветление на стадиона, което ще се захранва от собствен трафопост, водоснабдяването ще се осигури от водопроводната мрежа на с. Поленица, а отпадъчните води ще се включат в канализационната му мрежа.
Имотът не попада в границите на защитена зона или в „Натура 2000“, поради което не се очакват спънки от инспекцията, като изискването преди първата копка да се изготви оценка за въздействие върху околната среда.

И жителите на селото, и кметът Гаврил Цветанов, който е бивш борец, с нетърпение очакват новата придобивка в селото заради сформирания миналата година местен футболен клуб. В момента той се състезава в 2 областни групи, но е принуден да използва за тренировките си изкуствен терен в Сандански.

Поленица всъщност е едно от много малкото села в област Благоевград, което расте непрекъснато. Преди 10 г. тук са живели около 800 души, сега техният брой е над 2000, което означава, че всяка година населението се увеличава с повече от 100 души. Според Г. Цветанов неговото село е единственото населено място с положителен прираст в община Сандански – годишно тук се раждат по около 20 деца, а смъртните случаи са 4-5. Селото е само на 1,3 км от общинския център и това е една от причините да има такъв наплив на новодомци.

/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене