Премазаните от кон жени се връщали от работа в консервния цех в Петрич

Кон прегази на улицата в Петрич две жени, едната от тях издъхна на място, а другата е настанена в местната болница. 61-годишната Катя Митрушева се връщала от работа заедно с колежката си, 58-годишната Петрана Николова. Двете жени вървели спокойно по улица „Дунав”, когато неочаквано върху тях връхлита побеснял кон с каруца. Жените се връщали от намиращия се наблизо цех за консерви.

Тежкият инцидент стана днес около 18 ч. На място от тежките травми издъхнала 61-годишната К. Митрушева, на колежката й е оказана първа помощ от екип на Спешен център – Петрич и с линейка е транспортирана в болницата. При лекарския преглед е установено, че има фрактура на таза. Предстоят й още изследвания. На мястото на инцидента пристигнали служители от РУП – Петрич, които изясняват обстоятелствата, довели до кървавия инцидент с отнет човешки живот.

Една от версиите е, че каруцата идвала откъм полето и в нея са били жена от ромски произход с дете. Ромката и детето са били да занесат храна на пастир на полето. Конят се е подплашил и потеглил бясно сам, без хора в каруцата, към града, преминал е през жп линията и тръгнал по една от първите улици в покрайнините на града, връхлитайки върху хората, но под копитата на разяреното животно попаднали двете жени.

ПЕТЪР ВАСЕВ/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене