Славена единствено пред Топ Преса: Имам особен афинитет към Благоевград

Здравей Славена. Ти си популярен изпълнител, но като че ли имаш особен афинитет към благоевградския район. Често си засичана тук. На какво се дължи това?

– Здравейте на всички читатели на Топ Преса. Благодаря за интереса към мен, на вашият екип. Да наистина имам особен афинитет към Благоевград и района. Причините са няколко. Първо мога да кажа, че професионалната ми кариера тръгна от тук. Участвах на Пирин Фолк Сандански през 2008 г. После останах в Сандански за около година, където работих в заведение. Това е и причината да имам много приятели от района. Развивах се пред очите им, а те ми се радваха. Смятам, че именно това сближава хората. Второ – обикнах местния фолклор много. Сега смело мога да кажа, че любимата ми музика са песните на Пиринска Македония, въпреки че съм израснала в Северна България. По тази причина изпях песента „Душо моя“ на македонският композитор Бобан Мойсовски. Участвах на фестивала „Роса фест“ в Скопие.Той не е с конкурсен характер, но гордо бих казала, че това е песента, която се открои най-силно сред останалите. Още на следващия ден песента се завъртя по македонски и български радиостанции. Тогава бях изпълнител на музикална компания „Диапазон рекърдс“. Благодаря им за това изживяване в Македония, благодаря им за всички хубави песни, които сме направили заедно. Днес вече работя като самостоятелен изпълнител, но песента „Душо моя“ се радва на интереса на публиката и до днес. Отдавам на това, че станах предпочитан изпълнител за Благоевград и района. Хората ме канят на сватби, кръщенета и всякакви празненства. Местните жители са изключително топли. Обичам работата си, защото споделям най-хубавите моменти на хората и това ме зарежда. Обичам този район, защото тук хората ценят музиката и изпълнителите по достойнство, а не по това какво им налага музикалният бизнес, който и без това в момента не е в много цветущ и креативен период. Заради всички неща, които по-горе изброих, аз обикнах благоевградският район. Това пък доведе до отворянето на заведение в сърцето на Благоевград. Казва се „Либидо бар“.

В Благоевград все по-често се споменава името „Либидо бар“. От къде дойде името на бара?

– Честно казано една моя приятелка го измисли. „Либидо“ означава страст, желание, стремеж. Името идеално пасна на цялостната ни концепция, тъй като в менюто присъстват наистина страхотни и по- необичайни продукти. Предлагаме био кафе, което само по себе си е уникално, а и най-ароматното, което лично аз съм пила. В комбинация със свежи плодови лимонади е пристрастяващо. Клиентите често поръчват и златната вода, която се предлага в България буквално от десетина дни, но в „Либидо бар“, вече я има. Тя пък е с частици истинско 23-каратово злато. Разбира се, предлагаме и страхотни наргилета.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

(24 ноември – 1 декември  2017 г.)

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене