Без категория

Върнаха в ареста санитарката Ваня Тодорова, обвинена за убийството на новороденото си внуче, майката пусната под „домашен арест“

Днес, състав на Софийския апелативен съд, е изменил мерките за неотклонение спрямо обвиняемите майка и дъщеря – В.Т. и С. И., обвинени за умишлено убийство на новородено дете в гр. Перник.

В съдебното заседание са били разгледани протестите, подадени от Окръжна прокуратура – Перник срещу променените от първоинстанционния съд мерки за неотклонение от „Задържане под стража“ в „Подписка“.

Двете жени са били задържани в гр. Перник след получен на 13.08.2017 г. сигнал в Областна дирекция на МВР – Перник за намерено тяло на новородено дете в кв. „Тева“. Окръжна прокуратура – Перник ги е привлякла към наказателната отговорност за умишлено умъртвяване на новородено дете, а Окръжен съд – Перник е взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и за двете обвиняеми.

На 17.11.2017 г. Пернишкият окръжен съд е уважил подадените от тях искания за изменение на мерките им за неотклонение в по-леки, като ги е променил в „Подписка“.

Софийският апелативен съд е отменил акта на Окръжен съд – Перник и е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за Ваня Тодорова и „Домашен арест“ за дъщеря й Симона.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене