В Благоевград обсъждаха възможностите за развитие на туризма в региона

община Благоевград

В Благоевград обсъждаха възможностите за развитие на туризма в региона. Инициативата е част от поредица местни форуми, които стартираха днес, във връзка с изпълнението на проект „Интегрирани планове за туризъм и превъзходство на Югоизточна Европа”.
От днес стартираха редица дискусии за развитието на културата, туризма и икономиката в Пиринския край. На срещата с представители на туристическия бранш от региона бяха обсъдени възможностите за популяризиране на природното богатство на територията на Югозападна България. Акцентът падна върху ценните минерални извори, които се намират на територията на областта.
„На база на тези местни срещи, които ще се проведат днес, на 25 и на 29, събраните данни ще бъдат анализирани и ще бъдат подадени към нашите партньори, така че да бъдат запознати какво се случа тук в региона”, съобщи Йонко Атанасов, подизпълнител на проекта.
Транснационалната програма предвижда да бъде учреден Консултативен съвет по туризъм в Благоевград. Община Благоевград е партньор по проекта „Интегрирани планове за туризъм и превъзходство на Югоизточна Европа”. Той е финансиран по програма за транснационално сътрудничество „Югоизточна Европа” 2007-2013.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене