ВИДЕО: Деца и родители засаждаха цветя и храсти в двора на в ОДЗ „Джани Родари“ в Гоце Делчев

_MG_4409

[button class=“btn_bigred“ url=“http://tv.toppresa.com/926/video-detsa-i-roditeli-zasazhdaha-tsvetya-i-hrasti-v-dvora-na-v-odz-dzhani-rodari-v-gotse-delchev“ text=“ВИДЕО РЕПОРТАЖА ВИЖТЕ ТУК“]

Със специално подготвена музикална програма, засаждане на цветя и декоративни храсти и състезание за най-добра рисунка, отбелязаха Международния ден на земята децата в ОДЗ „Джани Родари“ в Гоце Делчев.
Със специална музикална програма, тематично свързана с Международния ден на земята, малчуганите, педагогическия и помощния персонал на детското заведение в Гоце Делчев, започнаха празника, посветен на Международния ден на земята.
Как и защо трябва да се опазва природата, как се засаждат декоративни храсти и цветя, обясни на децата специално поканеният лесо-инженер Абдула Кичуков.
Посадъчният материал бе осигурен с доброволни дарения на родители и местни бизнесмени, а ентусиазирани родители показаха на децата как се засаждат цветя и храсти.
„Традицията да празнуваме по този начин Международния ден на земята в нашето детски заведение е вече на пет години. Да приучим децата на любов към природата, опазване и обновяване на земята и грижите към нея, е целта на инициативата, която поехме“, обясни директорката на детското заведение Марияна Костадинова.
Пет нови храста от рода на екзотичния средиземноморски храст Туя, десет храста ароматна роза и десетки различни дребни цветя са част от новата цветна и зелена украса в двора на ОДЗ „Джани Родари“ в Гоце Делчев, благодарение на положения труд от деца и родители.

IMG_4405

_MG_4408

_MG_4407

_MG_4406

IMG_4403

IMG_4404

_MG_4411

_MG_4410

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене