Детско утро под надслов „Астрид Линдгрен – „палавата” писателка”

На 17 ноември от 10.30ч. в Читалнята на Детския отдел на Регионална библиотека „Димитър Талев” – Благоевград се проведе Детско утро под надслов „Астрид Линдгрен – „палавата” писателка” по повод 110г. от рождението на писателката и 15 години от смъртта й.
Участници в тържеството бяха Детският отдел на Регионална библиотека „Димитър Талев” – Благоевград и ученици от ІІ клас на ІІІ ОУ „Димитър Талев” – Благоевград с ръководител г-жа Мила Чолакова.Гости на детското утро бяха близки на децата.
Децата бяха подготвили чудесна програма за тържеството. Момичетата бяха малки „Пипи-та” – всички те бяха сплетени на две плитки, с разноцветни чорапи, с лунички по лицата и с разноцветни роклички с кръпки по тях. Учениците разказаха за живота и творчеството на Астрид Линдгрен и нейните литературни герои. Критиците наричат шведската писателка Астрид Линдгрен – „палавата” детска писателка. В нейните романи всички герои са палави деца, които измислят много шеги и закачки, вършат лудории и се забавляват. Второкласниците разказаха и различни случки от романите „Пипи Дългото чорапче”, „Карлсон, който живее на покрива „ и „Емил от Льонеберия”.
За финал децата с голям интерес гледаха анимационния филм „Пипи Дългото чорапче”.

S2500334.JPG

S2500362.JPG

S2500341.JPG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене