Масов бой на мача „Родопа“ /Рибново/ и „Ореляк“ /Лъжница/ – провокира го футболист на „Пирин“ /ГД/ с нередовна картотека

Футболистът на „Пирин“ /ГД/ Селим Буковски провокира масов бой между играчите на „Родопа“ /Рибново/ и „Ореляк“ /Лъжница/, а инцидентът завърши с прекратяване на мача от ІХ кръг на зона „Места“ в пиринската бундеслига. Състезателят на неврокопчани се появи под чуждо име в титулярния състав на гостите от Лъжница и удари капитана на съперника при резултат 2:0 за домакините в 80-та минута. За секунди се заформи меле, а след потушаването на страстите лъжничани се изнизаха от терена. Благоевградският рефер Георги Стоянов нямаше какво друго да направи, освен да свири предсрочно края на двубоя.

Очаква се Дисциплинарната комисия към Областния съвет на БФС – Благоевград да извади от групата „Ореляк“ заради самоволното напускане. Това спестява заседанието на Спортно-техническата комисия, за която остава да анулира досегашните резултати на лъжничани. А на погазилия правилника Буковски вероятно ще му се размине, защото не може да бъде наказан, без да има официално постъпила жалба от домакините.

/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене