Ще ремонтират зала „Дружба“ в Перник

Общинският съвет в Перник даде съгласие общината да кандидатства за финансиране пред Министерството на младежта и спорта за ремонт на бившата зала по волейбол в спортния комплекс „Дружба“ на стойност 93 042 лв. с ДДС

Проектът предвижда цялостна подмяна на подовата настилка, електроинсталацията, монтиране на кошове за баскетбол, волейболна мрежа с подвижни колове, електронно табло за отчитане на резултати, подвижни трибуни за посетители и др.

В сегашното си състояние залата не отговаря на изискванията за провеждане на пълноценен тренировъчен процес, за включване на нови желаещи да спортуват. Реконструкцията й ще помогне за издигане на спортно-техническата подготовка на по-високо ниво с предимство на колективните спортове, твърди кметът Вяра Церовска.

Община Перник ще предоставя спортния обект за безвъзмездно ползване – изцяло или частично, за определено време на детски градини, училища и на извънучилищни звена за реализиране на задължителните учебни програми и извънкласни занятия по физическо възпитание, както и за тренировъчна и състезателна дейност на учащите се.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене