Благоевградчанинът Ники Чавдаров се класира за олимпиадата в Нанджинг

ники чавдаров

Благоевградчанинът Николай Чавдаров спечели четвъртата квота за българския бокс за младежките олимпийски игри в Нанджинг през август. Състезателят на клуб Тайсън заслужи визата с победа в допълнителните мачове в кат. до 75 кг на световното първенство за младежи в София. Той надви представителя на силната школа на Казахстан Бакзан Бакиров в изключително здрав мач. Чавдаров губеше в първия рунд, но в следващите направи на пух и прах опонента си.
Българинът показа, че заслужава квотата, след като вкара доста силни и тежки удари в главата на казаха и напълно заличи преднината му. След края на мача реферът напълно заслужено вдигна ръката на Чавдаров за победител в двубоя. „Доволен съм, свърших си работата. Не съм мислил за вчерашната загуба, напротив – излязох много релаксиран на ринга и знаех, че ще спечеля”, коментира Николай след срещата си.
С успеха си Николай Чавдаров затрудни максимално треньорския щаб на националите, който ще трябва да реши кои трима ще участват на игрите в Нанджинг. Според регламента на МОК всяка страна има право да изпрати по трима свои боксьори, а другите българи с квоти са медалистите ни от световното Душко Благовестов (56 кг) и Благой Найденов (81), както и другият, спечелил квота днес Даниел Асенов (52).

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене