„Марек“ трудно се даде на „Хебър“(Пазарджик)

11-та победа от началото на сезона в трета югозападна футболна лига взе футболният тим на „Хебър“

В среща от 15-тия кръг на есенния полусезон отборът от Пазарджик се наложиха с 2:0 над гостуващия „Марек“(Дупница). Успехът на домакините обаче не бе никак лесен.

За 45 минути игра домакините създадоха само две опасности пред вратата на отбора от града на барикадите, чийто футболисти бяха построени много добре във фаза отбрана и с компактната си игра затрудниха до максимална степен шаблонните действия на домакините. Истински мач се получи след почивката. Хебърци се активизираха в нападение и подложиха на изпитание отбраната и вратарят на гостите.

Усилията на хебърци в нападение бяха възнаградени в 69-та минута. Георги Георгиев стреля, вратарят парира ударът му, но притичалият Цветелин Тонев изпрати безпощадно топката в мрежата на гостите за 1:0. Нямащи какво да губят играчите на треньора Цветан Видински се откриха и заиграха по-нападателно.

Точката на спора бе сложена чак в края на добавеното време на мача. При една контраатака Адриан Краев влезе в наказателното поле на „Марек“ и подаде точно на Теодор Стефанов  за крайното 2:0 за „Хебър“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене