Кирил Тошев – един малък човек с големи мечти от град Рила

Отивам в Рила, за да се срещна с Кирил Кирилов Тошев. Той беше арестуван пъти през 2013 година. По време на разпитите в полицията, Кирчо разбира, че е собственик на 20 автобуса и 4 хотела по Българското Черноморие… Разследващите установяват, че някой е злоупотребил с личните му данни докато е бил още непълнолетен и е пребивавал в ДДРГ. Малкият човек е талисмана на град Рила. Кирчо е изоставен и е израснал в домове за деца без родителски грижи. Започва от София, с.Шишковци, с.Стоб и последното му местене е  в град Рила. Когато става пълнолетен Кирчо е освободен от приюта и благодарение на намесата на общинска администрация, той е с постоянна регистрация в град Рила. Доволен е от жителите и кмета на планинското градче и има мечта за собствено жилище.

Кирчо, разкажи ни за себе си. Как се казваш? На колко години си?

– Аз съм Кирил Тошев. На 30 години съм. Живея в град Рила, в общинското жилище в старото училище  „Макаренко“. Докараха ме тук от с. Стоб. Г-н Кмета ми е дал една стая. Доволен съм от това. Събирам си парички да си купя къща. Тръгнах от една хартия и пластмаса, която предавах за скрап. Искам сам да се изправям в живота.

С колко човека живеят  тук?

– Около десетина, но са  семейства.

Местните хора разказват, че си много добър човек. Дори ти помагаш на всеки с каквото можеш. Събираш много хартия. Колко много?

– Зависи от месеца как е. За месец съм събирал по един тон, понякога стигам и до два.

Това не е ли много работа, много събиране?

– Разбрал съм се с магазините. По-добре да го дадат на мен, отколкото да го хвърлят на боклука.

Хората помагат ли ти?

– Да, много помагат.

Целия материал четете печатното издание на Топ Преса
(10 – 16 ноември 2017 г.)

Кирил Тошев и Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене