Момичета показват какво е истинска любов към футбола

Цар Футбол отдавна е завладял сърцата и душите на милиони по цял свят

Спорт № 1 на нашата планета се играе не само на модерни стадиони и спортни бази, но и по улици и ливади, по села и паланки. Практикуващите го обикновено са представители на силния пол. Или поне такива са схващанията у нас.
Няколко момичета от Самоков и региона от наборите 2003 и 2004 обаче преобръщат тези разбирания за най-популярната игра. Вече няколко месеца те ходят на тренировки в школата на Димчо Маринов, където наставник им е младият Даниел Димитров.
Безспорно едно от откритията на състава е Лия Ангелова. Талантлива, технична, енергична, борбена – такава е Лия, която се представя с успех дори и при момчетата. Първоначално може би подценявана дори и от съотборниците си, за нея научиха и много от противниците на нашия тим. Тя има не един и два гола на сметката си през последните две години и вместо да отвръща на закачките, говори с играта си на зеления терен.
Разбира се, в самоковския състав има и момичета с по-малко опит във футбола, които обаче играят със същия ентусиазъм. Пременени в новите екипи на школата, девойчетата тренират всеки ден, а в близко бъдеще се очаква да изиграят и първите си контролни мачове. Предпоставка за това е бързо нарастващият интерес към женския футбол в София. Именно от столицата е бил и първият състав по футбол при дамите, провел подготовка през лятото на самоковска земя.
За да стане факт подобна контролна среща, ще трябва и още няколко момичета да се запленят от футбола, да повярват в себе си и да се престрашат да преследват мечтите си. Известно се, че един отбор се състои от 11 души, а към момента общо 9 млади дами водят подготовка на игрището в двора на СУ „Никола Велчев”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене