ТРЕВОЖНА СТАТИСТИКА! От 1500 души, освидетелствани от ТЕЛК – Дупница, 60% са с рак, сред тях и 2-г. дете

Най-малкият пациент, освидетелстван в ТЕЛК от началото на тази година в Дупница, е 2-годишно момче, което е с диагноза левкемия.

Военният хирург и член на лекарската комисия в Дупница д-р Огнян Иванов заяви пред репортер на вестник „Струма“:

„Жалко е, че вече и двегодишни деца идват за освидетелстване пред ТЕЛК с тежко раково заболяване, увеличава се броят и на заболелите мъже от рак на простатата, а при жените често срещано заболяване при освидетелстване е рак на гърдата или на матката“, заяви д-р Иванов и продължи:

„Според мен причината за масовото заболяване от рак, което е като епидемия, не се дължи само на аварията на АЕЦ в Чернобил или на урановите бомби, хвърляни по време на войната в Сърбия, а навлизането на ГМО храни на пазара в България. Тъпчем се с всякакви неща, на които не знаем произхода. На етикета пише едно, а съдържанието е съвсем друго. Напрегнатият живот и нездравословното хранене на българина водят до редица ракови заболявания“, каза още д-р О. Иванов.

През ТЕЛК – Дупница от началото на годината са освидетелствани около 1500 души, от които над 60% са с ракови заболявания. Все повече млади хора заболяват от коварната болест, средната възраст вече е 37 г.

От началото на годината в ТЕЛК – Дупница са преразгледани около 3000 болнични листове, представени от НОИ със съмнение, че са фалшиви. До края на годината чакат още 1000 да бъдат проверени за истинността им. В голяма част от преразгледаните листове е установено, че броят на дните, предписани от лекаря за лечение на дадена болест, надвишават определения брой дни от НОИ. За обикновена настинка са издадени болнични листове за по 30 дни, като при всички случаи настинката се е усложнила в пневмония.

ЙОРДАНКА ПОПОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене