Аз рисувам света – Нашите деца – бъдещите художници на Община Банско

Под това мото със стихове и песни днес в Дома на изкуствата – гр. Банско за втора поредна година бе открита детска изложба, посветена на Деня на българския художник – 3 ноември и организирана по инициатива на Местната  комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – Община Банско с председател г-н Асен Кирицов.

В изложбата взеха участие ученици от НУ „Св. Паисий Хилендарски”  и  СУ „Неофит Рилски”– гр. Банско и от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Места.

Денят се чества в памет на Пимен Зографски, който през 1993г. е обявен за покровител на българските художници.

Гости на мероприятието бяха местните художници – г-жа Здравка Русева  и г-н Николай Кулин, служители на Музеен комплекс – гр. Банско, членове на комисията от общинска администрация, родители. Специален поздрав към децата бе отправен от г-жа Русева, която отново уважи детския труд и пожела много здраве и творчески успехи на бъдещите художници на Община Банско.

МКБППМН – община Банско изразява специални благодарности на всички училища за активното участие в изложбата и на Музеен комплекс за оказаното съдействие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене