Кметът на Ковачевци Васил Станимиров е подал сигнал до Прокуратурата заради запушен смукател на водна помпа

Кметът на Ковачевци Васил Станимиров е подал сигнал до Прокуратурата заради запушен с найлонов чувал смукател на водна помпа. Според Станимиров става дума за саботаж, насочен срещу местната власт и целящ нагнетяването на обществено недоволство.

Резервоарът в местността „Люпица” в село Сирищник, в който служители на ВИК намерили найлоновия чувал, захранвал с вода село Косача. Заради запушването помпата не работела с пълен капацитет и това довело до воден режим в селото. След като причината за безводието била установена и чувалът изваден, режимът отпаднал от само себе си.

Според кмета единствения възможен начин чувалът да попадне в резервоара е външна намеса.

На община Ковачевци и на ВиК- Перник бяха нанесени и материални щети, изразяващи се в изгоряла помпа, както и изгоряло ел.табло, каза Станимиров. Таблото било свалено от ВиК, а служители от полицейското управление в Радомир и РС „ПБЗН” в Радомир посъветвали кмета да изиска експертиза, която да установи има ли външна намеса при изгарянето му. Такава не е направена, тъй като за нея трябвало да се плаща с общински пари. Тъкмо проблемът с водоснабдяването е един от водещите мотиви за искания от ИК референдум за отделянето на село Косача от община Ковачевци и преминаването му към Радомир, подчерта Станимиров. В сигнала до Окръжна прокуратура- Перник кметът настоява за спешна намеса и проверка по случая.

Сигналът е прехвърлен в Районната прокуратура в Радомир. Проверката по него още не е приключила.

bnr.bg/blagoevgrad

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене