ШОК! Спират новинарският канал на „ТВ Запад“

Даниела Крантева – момичето, което създаде Регионални вестни – Гоце Делчев, написа във фейсбук:
Скъпи приятели,
рядко си позволявам подобни откровения, но днес наистина съм провокирана и не мога да се въздържа.
С огромна изненада разбрах, че ТВ Запад и по-точно регионалният канал на телевизията, който представяше ежедневно новини от района, ще бъде закрит след 1 януари 2018 г. Трудно ми е да опиша чувствата си …

Много от вас знаят, че дълги години това бе мое работно място, преди доста време. С колегите градихме всичко от нулата, създадохме новините в този ТВ-канал, учихме се, развивахме се, създадохме едни Регионални вести, които бяха гледани от повечето хора в Гоцеделчевско. Днес обаче, собствениците са преценили, че това е нерентабилно и нямало смисъл от него. Сигурно са прави … от тяхна гледна точка. Но в живота не всичко е пари.

Замисляли ли сте се в колко малко градове в България има местна телевизия, която всеки ден да показва това, което се случва в района? Нашият буден град бе един от малкото. Нашата кабелна телевизия съществува от 1994 година, а от 1997 ги има местните новини. Това са 20 години! И всички ние, които бяхме част от екипа се гордеехме с това, което създадохме за зрителите.
Е, от началото на 2018-та година вече няма да го има. Съжалявам за колегите, които ще останат без работа, но още повече съжалявам за зрителите, които вече няма да могат да видят репортажи за това, което се случва в Гоце Делчев и района.
Мога да пиша много, но едва ли тези, които трябва да го видят ще го видят, а и се съмнявам, че ще го разберат. Могат да го разберат само тези, които са оставили част от сърцето си в тази телевизия – като мен!
В едно съм сигурна – от следващата година, ТВ Запад не могат да разчитат на мен като абонат. Сигурна съм, че ще съм една от много …

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене