Смениха треньора на „Беласица“

Става дума за едно от познатите лица в гилдията – Димитър Алексаиев

Димитър Алексиев

Неговото име бе оповестено на пресконференция, състояла се в сградата на Община Петрич. На нея председателят на УС на ОФК „Беласица“ Георги Петров даде обяснение за причините за смяната на досегашния наставник Иван Златински и неочакваното14-то място, което заема мъжкият отбор на клуба само със спечелени 14 точки от 13 изиграни срещи. „Постът старши треньор на мъжкия отбор на ОФК „Беласица“ ще заеме известният футболен специалист Димитър Алексиев. Направихме среща с него, и се изясниха всички неща детайлно. Уверен съм аз, и хората от УС , че Димитър Алексиев ще овладее ситуацията. Дадено му е право да си избере екип от специалисти, с които да работи за в бъдеще. Целта, която поставихме пред него, е да изгради боеспособен отбор, с характер, борбеност и петрички дух”.

До смяната на треньорския пост, където до момента бе Иван Златински доведе и последният резултат, който преля чашата на търпението спрямо досегашния наставник. В него „комитите“ претърпяха поражение с 2:0 като гост на „Германея“(Сапарева баня), който неочаквано за мнозина бе съживен не без съдействието на съперника им, който не демонстрира нито едно от познатите си качества. Напротив – отборът на южняците игра бездушно и безидейно, с което напълно заслужи претърпяната загуба.

Димитър Алексиев идва в „Беласица“ за втори път. Първият път като наставник на мъжкия отбор в „А“ група, а сега във ЮЗ трета лига. До сега е бил старши треньор на отбори, участници в А група – „Монтана“, „Славия“, „Янтра“ – Габрово, „Шумен“, „Добруджа“, „Миньор“, „Марек“. Три години е бил на работа в Саудитска Арабия като треньор, и три годи в младежкия национален отбор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене