Банско домакин на международен обучителен семинар по Програма Еразъм

Заместник-кметът на Община Банско – Ивайло Ръхов, посрещна участниците в обучителен семинар, провеждащ се в Банско. Представители на образователни неправителствени организации от пет европейски държави – България, Македония, Словения, Румъния и Португалия, обсъждаха добри практики за обучение и подобряване на семейната среда и връзката родител – дете, в рамките на проект „Family literacy works” по Програма „Еразъм Плюс”.

Участниците в проекта запознаха заместник-кмета с  дейностите, включени в него, като стана ясно, че са проучени добри практики в областта на пълноценното общуване в семейна среда, обсъдена е необходимостта от въвеждане на професията семеен фасилитатор и от повече обучения на родителите за пълноценно общуване със своите деца. За партньорите по проекта предстои разработването на курс за учители и библиотекари, който да бъде прилаган на практика.

По време на дискусията, г-н Ръхов изрази радостта си от домакинството на Банско на подобен род конференции, акцентиращи върху образователната сфера. Той приветства участниците за реализирания проект и споделянето на добри практики. За финал ги покани да дойдат отново след години, за да споделят с какво са надградили  получените знания.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене