Кметът д-р Камбитов откри първо заседание на Общински съвет за намаляване на риска от бедствия в община Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри първо редовно заседание на Общински съвет за намаляване на риска от бедствия и аварии. В него участие взеха още инж. Емилия Тунева, заместник-кмет по строителство и сигурност, Любен Терзийски – главен специалист ОМП, представители на институции и фирми на територията на общината, които имат отношение към превенцията на бедствия.В рамките на среща обсъдени основните функции на Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия.

Съветът е постоянно действащ орган към кмета на общината за подпомагане изпълнението на дейностите за превенция на рисковете при бедствия. Той се председателства и представлява от кмета на общината. В състава му влизат заместник-кметовете и главният архитект на общината, председателят на Общински съвет, кметовете и кметските наместници, ръководители на структурите за спешно реагиране, юридически лица, включително юридически лица с нестопанска цел и други, имащи отношение към намаляването на риска от бедствия.

Задълженията на Съвета са да разработва и координира изпълнението на Общинската програма за намаляване на риска от бедствия; да разработва, разглежда и актуализира Общинския план за защита при бедствия; да прави преглед и изготвя годишен доклад до Съвета за състоянието на защитата при бедствия на територията на общината. Информацията за дейността на Съвета ще се публикува на електронната страница на общината.

Мария Иванова/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене