Фактор на БСП Петрич: Малкото млади хора в партията настояват да си тръгнем, ще последвам приятелите си

От 18 часа в четвъртък при закрити врати се проведе заседание на Общински съвет на БСП – Петрич, в което участваха тримата членове, които, поискаха оставката на общинския партиен председател Йорданка Атанасова – Илия Вачев, Ангел Иванов и Максим Илиев

Срещата, изгледите за която бяха да бъде инфарктна, продължи повече от два часа. От партийното ръководство заявиха, че ще предоставят информация за развитието на дебатите сутринта в петък. В късните часове вчера излезе обръщение на Илия Вачев:

„Уважаеми другари и другарки,

Уважаеми симпатизанти на БСП, с които сме работили рамо до рамо!

Нямам намерение да политиканствам, и направо ще говоря по същество. Искам да кажа, че през последните години БСП се превърна в това, срещу което е създадена да се бори. Тази вечер чух от един общински председател, че не било проблем млади хора да напускат БСП. Проблем щяло да бъде само ако знакови фигури напускат партията.

Хайде, стига!

Точно заради такива знакови фигури моралните фигури напускат и не гласуват за БСП. Днес малкото млади хора настояват и ние да си тръгнем, защото БСП отдавна е изгубила своята идентичност, загуби своята кауза, няма визия за бъдещето. И както вече казах, се превърна в това, срещу което е създадена да се бори. И това са млади хора, които не са били кандидати за нищо, а са били тук заради кауза, искали са да помогнат.

Ще послушам сърцето си, и ще последвам приятелите си. Защото повече не искам да имам нищо общо с апаратните знакови фигури, които са провалени кандидати на всички състояли се избори.

Пожелавам успех на Корнелия Нинова в борбата й срещу знаковите фигури.

Искам да се извиня, ако през годините незаслужено съм обидил някого. Времето, прекарано в БСП, ме направи по-силен, но и по-тъжен.

Пожелавам ви успех!“

 

 

 

 

 

 

struma24.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене