Втори в евролистата на ДПС е Делян Пеевски

Делян Пеевски

Делян Пеевски е втори в евролистата на ДПС, която ще бъде обявена официално днес.

След повече от четири часа заседание председателят на ДПС Лютви Местан прочете имената на предпочитаните от партията кандидати – евродепутатът Филиз Хюсменова като водач, а след нея – депутатът от 42-я парламент Делян Пеевски, предаде БТА.

Пеевски е получил номинации от 25 от 28-те областни структури на ДПС, съобщи БНР.

„Нямаме право да не се съобразим с волята на областните структури на ДПС“, заяви заместник-председателят на партията Камен Костадинов.

Той изтъкна „сходните мотиви за номинацията на Делян Пеевски – търсим силния, човека с хъс, човека с характер, в когото ние виждаме своя защитник“. По думите му в Европа Пеевски е представен със сатанизиран образ.

„Ние искаме да го покажем, пък нека го видят в Европейския парламент и да си направят преценка дали е този, за който го представят или който ние познаваме“, посочи Костадинов.

На следващите места по номинации са заместник-министърът на отбраната Неджми Али, председателят на Младежкото ДПС Илхан Кючюк, министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Айсун Авджиев, Севим Мусак.

„Няма да ви предложа това за гласуване. Всички преспиваме и се съветваме с възглавницата. Централният предизборен щаб ще вземе окончателното решение и ще се протоколира“, заяви Местан.

Окончателно решение за подредбата на листата ще бъде взето днес.

www.manager.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене