Ветераните на „Калабак“(Самуилово) и „Левски“(София) сътвориха истински футболен празник за феновете на най-популярната игра

Той се състоя в петричкото Подгорие, където двата отбора завършиха наравно след 2:2 във времето на редовната игра, и краен резултат след дузпите 3:3

Звездна изява сътвори вратарят на „Калабак“, общинският съветник Георги Стоилков, който спаси три дузпи.

Миналата година, пак по същото време, мачът между двата отбора завърши с 3:1 в полза на ветераните на „Левски“. Тази година обаче “Калабак” не успя да вземе реванш.

Лошото време не попречи на празничното настроение, където над 1 000 души дойдоха, за да гледат срещата. Спортният празник започна първо за децата набор 2008 на 4 школи. Първи на терена излязоха малките възпитаници на Самуилово и Петрич в своеобразен детски мини турнир, в който победи връстниците си от „Беласица“(Петрич) със 6:0. В другия детски мач децата на „Левски“ победиха „Мечетата“ със 7:5. На финал за първото място отидоха победителите от двата мача. За третото и четвърто място упорито се сражаваха „Беласица“ и „Мечетата“, които спечелиха третото място.

Малките-големи надежди на „Калабак“ пък останаха втори, въпреки че се бориха с хъс с връстниците си от София, но загубиха срещу шампиона в надпреварата – децата на „Левски“.

След битките на терена празникът продължи в най–новия ресторанта на язовир „Валтата“ край Самуилово. Там футболистите се гостиха с майсторски приготвени четири 35 килограмови сома, и качествени напитки.

Иначе празникът бе насрочен за събота, но в този ден почти през цялото време валя дъжд, който отложи събитията да бъдат за следващия ден, а времето до него бе оползотворено от организатори, ветерани и играещи футболисти, които поседнали на зареждаща трапеза с 2 печени прасенца и 1 макара суджук с дължина 40 метра!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене