Нощен възпитател черпил с алкохол гимназисти от Сандански

сандански

Директорът на Професионалната техническа гимназия в Сандански Николай Танчев отстрани вчера от работа възпитателя в общежитието Богомил Илиев, пише вестник „Струма“ в днешния си брой. Учителят е от с. Лешница и е на работа в училището откакто е основано преди близо 40 г. Той бе принуден да си пусне молба за отпуск и повече да не се явява на работа, заради сигнали на ученици, че ги черпи с алкохол и ги обижда и ругае.
Това не е вярно, дайте ми доказателства, че съм виновен, викаше Б. Илиев в присъствието на репортер на вестника. Директорът Н. Танчев събра учителския колектив, за да се направи спешно нов график за смените, които ще се дават в пансиона. Той бе категоричен:
„Няма да допусна учител да не може да се разбере с една шепа деца и да се държи по този начин. В крайна сметка аз се боря да създавам имидж и ред тук, а той да постъпва така. Сега Илиев пусна молба за 3 месеца неплатен отпуск. След това има да си взима отпуска през август, а на 05.10.2014 г. трябва да се пенсионира“.
Танчев заяви, че е правил внезапни проверки вечер в общежитието и като чуе, че всичко е спокойно и тихо, си тръгвал. Той не отрече, че наскоро е заварил Илиев с децата да пият. Разкри, че отишъл в общежитието, след като му се обадили ученици. Подали са сигнал и в полицията, униформени също дошли на мястото.
Ето какво разказаха деца, които помолиха имената им да не бъдат цитирани.
„Напоследък редовно Илиев като дойде на смяна в 13:30 ч., в 15:00 ч. вече слага мезетата и алкохола в стаята, която ползват нощните възпитатели. Като си пийне, започва да ни обижда. Предлага и налива алкохол на ученици, някои от които са непълнолетни. Купоните са в неговата стая, на момчетата или в телевизионната. Изключва ни нощем бушона, за да не работят контактите, а само в неговата стая работят. Иска да лягаме много рано и да не говорим, че мръзнем през зимата.
Не е нормално мъж на неговите години да обижда деца, които могат да му бъдат внуци. Казахме му, че ще се оплачем на директора, но той отвърна, че не му пука.
Наскоро, един вторник вечерта, подведе някои деца да ги черпи, на едните каза, че има рожден ден, на други, че му се родило внуче. Две от децата се бяха напили. Скъсаха се да повръщат. На другия ден едното не можа да стане за училище заради болки в главата.

Няколко дни след този случай бе приготвил смесица от алкохол, която миришеше на вино, ракия и кой знае още какво. Предложи на няколко момичета от алкохола. Тогава, след като ни сипа алкохол, се обадихме на полицията и на директора. Обадихме се, за да видят със собствените си очи трапезите и какво се случва в общежитието, когато Илиев е на смяна. Дойдоха до 10 минути всички. Директорът Танчев каза: „Какво става тук, какви са тези алкохоли“ Нощният възпитател отвърна, че е изпил само 50 г. Полицаите казаха, че видимо личи, че е изпил доста повече. Слязоха долу на улицата при полицейската кола, за да видят колко ще отчете дрегерът. Илиев си взе багажа, след като Танчев му каза да си ходи, директорът остана да дежури лично през нощта, каза, че дрегерът отчел 0.14 промила алкохол на Илиев, което означава, че е нормално. Събрахме още същата вечер подписка, подписахме се срещу имената си.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене