Венко Попов: На „ПИРИН“ му трябва манталитет на победител!

Колко медии могат да се похвалят, че са взели интервю от шефа на “орлетата”? За това все по често чуваме израза, който е и като наш слоган: “Топ Преса си е Топ Преса Благодаря за което! А аз просто му звъннах да се чуем и по между другото му подхвърлих да направим едно интервю за Топ Преса…

Венко Попов – изпълнителен директор на Пирин (Благоевград) СНИМКА: Методи Байрактарски / Топ Преса

Венко Попов е роден на 7 април 1969 г. Завършил е математическата гимназия в Благоевград. Като футболист има над 200 мача за Пирин, както и няколко сезона в Добруджа и Славия. След края на състезателната си кариера работи като изпълнителен директор в Македонска слава (Благоевград) и след това в Пирин 1922. Негов син е капитанът на Литекс Страхил Попов. През юни 2015 г. Венко Попов е избран на поста на извънредна сесия на Общинския съвет в Благоевград.

Да започнем с това как се чувстваш?

– Щом съм във футбола значи се чувствам добре. По – голямата част от живота ми мина с футбола, така че щом все още съм тук значи се чувствам добре.

Можеш да се похвалиш с над 200 мача за Пирин…

– Да. Доста мачове съм изиграл за Пирин. Хубави години бяха. Всеки може да го каже това нещо. С носталгия по миналото както се казва. Остаряхме вече.

Да, но пък сега опита може да се предаде на младите.

– В качеството си на ръководител доколкото мога психологически да говоря с тях, но в техническата част си има треньори за това нещо. Те са хората, които да казват и да показват какво да се случва. При нас нещата са така. Ние не се месим в работата на треньорите. Не влизаме в тяхното пространство както и те в нашето. Гледаме да си вървят нещата професионално доколкото можем. Поне така се стремя да бъде…

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене