Евдокия Попадинова с поредна награда в САЩ

Футболният талант от Хаджидимово Евдокия Попадинова заслужи още едно признание, след поредното си блестящо представяне в шапионата по футбол на университетите в САЩ. Евето бе избрана за нападател на седмицата в първенството на Уолвърйн Хоусър Атлетик Конференция /WHAC/.

Попадинова отбеляза пет гола и две асистенции в два мача миналата седмица за отбора си Рейсърс. При гръмката победа с 4-1 срещу Мадона на 27 септември тя имаше участие във всичките четири гола, отбелязвайки две попадения и две асистенции.

Три дни по-късно Рейсърс победиха Рочестър с 6:0, като Попадинова реализира три гола.
От началото на на сезона, българката има на сметката си 10 гола и осем асистенции. В комплексното класиране на първенството на NAIA или университетското първенство на САЩ с 28 точки бившата футболистка на Спортика заема 12-о място.

Това е втора награда нападател на седмицата за футболистка N 1 на България за 2016 година, като преди това тя спечели приза за седмицата, която приключи на 28 август, а нейната съотборничка Камила Андерсен (JR / Horsens, Дания) също веднъж спечели наградата.

Северозападният университет на Охайо започва тази седмица с мач срещу Мичиган-Дарърборн във вторник, 3 октомври, в 7:00 часа, последван от двубой с Конкордия в събота, 7 октомври.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене