СКАНДАЛ С ПРОДЪЛЖЕНИЕ! СКАНДАЛЕН ЛИДЕР НА ГЕРБ В БЕЛИЦА СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВА ОТ СУБСИДИИ НА ЖИВОТНОВЪДИ

Името на лидера на ГЕРБ в Белица Иван Стойчев отново е замесено в скандал – този път с евросубсидии на животновъди. В сигнал, потърпевши твърдят, че той прибира парите, отпускани като субсидии за животни, без да е животновъд. Става дума за далавера, инициирана от Стойчев.

Схемата е проста: лидерът на ГЕРБ урежда на работа близък роднина на животновъд от селото, срещу което получава регистрация като земеделски производител, който да получава субсидии за отглеждането на крави. Уговорката е тази субсидия да бъде наполовина делена с истинския животновъд, който се грижи за кравите и чийто зет е назначен на държавна работа – пожарникар, с помощта на Стойчев. Да обаче, партийният лидер бързо забравя за уговорката да дели сумата с реалния животновъд.

Всъщност това е една схема, която е масова практика не само за Белица, а и за много общини в района. По подобен начин местните лидери на ГЕРБ използват своето влияние и позиции, ползват партийни протекции, заплашват, мамят и манипулират с цел лично облагодетелстване. Сигнали за такива случаи има в община Сандански, Банско, Петрич и други.

Държавната машина на ГЕРБ до такава степен е свързана с общините и назначенията по места, че кадруването в община Хасково, би могло да бъде само един нагледен пример. Разбира се, не винаги става дума за роднински назначения, а по-скоро за партийни такива на послушни хора, които лесно могат да бъдат манипулирани и използвани, особено като гласоподаватели.

А що се касае до конкретния случай в Белица – наистина е необяснимо как такава скандална фигура като Иван Стойчев продължава да бъде общински лидер и да се ползва с доверието на ГЕРБ. Той бе замесен в побой по време на предизборната кампания през 2015-та година.

Същата година бе участник и в мистериозна катастрофа, при която пешеходец уж се блъснал сам в неговия спрял автомобил, въпреки, че според твърденията на местни медии, а и според официалната информация на полицията, пострадалият човек е блъснат от автомобил на заден ход, след което неговият водач се е укрил. Случаят обаче е покрит, както и много други подобни в които участват верни хора на ГЕРБ.

Това далеч не е всичко за скандалния лидер на ГЕРБ в Белица. Потърпевши горски служители се оплакват от непрекъснати заплахи към тях. Иван Стойчев безцеремонно ги заплашва, че ако не изпълнят задачите, които лично им е определил, ще бъдат незабавно уволнени. Изключително притеснително е, че той си позволява да се налага във всичко, да се разпорежда, да кадрува, да заплашва, и на практика да упражнява пълен контрол в община Белица.

бел. ред : КОГАТО ПЪРВАТА НИ ПУБЛИКАЦИЯ по темата излезе на страниците на информационна агенция www.toppresa.com, редакцията ни косвено беше заплашена от Стойчев със съд и с факта, че съпругата му работила в обалстарна институция, която може да ни създаде много проблеми. Ето защо успоредно с нашето разследваме, ще сигнализираме и главния прокурор Сотир Цацаров и ред други медии, за разследване на всички скандлни факти по темата. Само българските институциии ще решат къде е истината. По случая има и заснет репортаж от предаването „Господари на ефира“, което ще бъде излъчен ов най- скоро време. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене