Браво! 287 кг звяр повали дружинката от Крибул

С добра слука се похвалиха членовете на ловната дружинка на сатовчанското село Крибул в деня на откриването на сезона. Точно в 8,30 часа в неделя най-добрите ловджии на селото и съседните Боголин и Долно Дряново, предвождани от председателя на дружинката Сюлейман Чаушев и организатора на лова Мустафа Гущераклиев, се наредили на пусия, засекли диво прасе и с един изстрел то било повалено на земята от Венцислав Максимов. Ловците веднага претеглили глигана. Оказало, че тежи 287 килограма и може би е най-големият, който някога е отстрелван в района.

„Пусията беше организирана изключително добре“, коментира председателят на ловната дружинка в Крибул Сюлейман Чаушев. Той допълни, че прасето е било свалено в местността Рида, на около 4 километра от селото.

Още вечерта същия ден членовете на дружинката се събраха да отпразнуват успеха си и вдигнаха наздравица за още по-голяма слука на следващите ловни излети.

Ловният сезон в Гоцеделчевско тази година бе първи за новата ловна дружинка от село Тешово. Те вече ще ловуват самостоятелно и още в събота се сдобиха със свое знаме. Занапред ще бъдат предвождани от един от най-изявените ловци в района – Слави Игнатов.

С добър улов се похвалиха и дружинките на Хаджидимово и село Садово. Първите повалиха 140-килограмов глиган, а колегите им от Садово се похвалиха със 150-килограмов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене