Давид Ферер ще е третия противник, с който ще срещне днес Григор Димитров

Григор Димитров

Григор Димитров се справи с двама испанци по пътя си към осминафиналите в Монте Карло, а там ще срещне трети представител на една от най-силните тенис нации, особено що се отнася до мачове на клей, пише tenniskafe.com. Този път негов противник ще е финалистът от 2011 г. Давид Ферер, а двубоят ще се играе днес и е трети в програмата на „Корта на принцовете“. Очаква се да започне около 15:00 ч. българско време или веднага след края на Вавринка – Алмаро.

Успее ли да вземе нов „испански скалп“, Григор ще защити спечелените 180 точки от миналата година, а на четвъртфиналите по всяка вероятност ще срещне четвърти испанец в лицето на Краля на клея Рафаел Надал, стига преди това Рафа да не допусне изненада срещу Сепи. Припомняме ви, че през миналата година двамата играха в Монте Карло, и то отново в четвъртфиналната фаза, а с успеха тогава се поздрави осемкратният шампион след трудна трисетова победа.

Преди този евентуален двубой Гришо ще трябва да премине през Давид Ферер, славещ се като един от най-добрите клей специалисти в съвременния тенис, отстъпващ може би единствено на Надал. Ферер води с 3-1 в преките двубои, печелейки първите им три срещи, но пък последната завърши с успех на 22-годишния българин и му донесе първа АТР титла в кариерата.

Ето и програмата за днес на Корт на принцовете (започват от 11:30 ч.):

1. Томи Робредо – Милош Раонич

2. Станислас Вавринка – Николас Алмагро (не преди 13:30 ч.)

3. Григор Димитров – Давид Ферер

4. Томаш Бердих – Гийермо Гарсия-Лопес

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене