Чаровната ветеринарка Надежда Стоилова пред Топ Преса: На кучетата в приюта не им липсва нищо!

Представи се на нашите читатели…
– Аз съм др. Надежда Стоилова, ветеринарен лекар в приюта за безстопанствени кучета към Община Благоевград.

С какво се занимаваш тук?
– Основно се занимавам с кастрация на кучетата, мъжки и женски. Обезпаразитяване, вътрешно и външно и регистрация на животните в системата „ВетИС“ и поставяне на марка и чип. Това се прави с цел да се знае, че животните са преминали през приюта.

Защо реши да станеш ветеринарен лекар?
– Аз съм наследствен ветеринар, баща ми също е ветеринарен лекар и аз покрай него от много малка се занимавам със животни. В момента съм на 25 години, но смело мога да кажа, че имам над 10 години стаж вече 😉 Бях до него в много ситуации. Виждала съм какви ли не неща, което си е трупане на опит. През всичкото това време съм му помагала и асистирала. Така че още преди да започна да го уча, знаех че това ще е моята работа за в бъдеще. Много добре знаех с какво се захващам и знаех за нелекият път, които трябваше да премина до стигането на докторската степен.

Тук в приюта се занимаваш само с кучета, а ако работиш в клиника ще трябва да лекуваш всякакви животни…
– В клиниките повечето животни са малки, тъй наречените за компания, кучета, котки, зайци, мишки… Докато във фермата са големите животни, общо взето добитъка, домашните животни. Аз избрах пътя към животинките за компания, просто повече ме влечеше. Определено селскостопанските животни не ме привличат толкова много…

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене