ВИДЕО: Деца от Гоце Делчев усвоиха народни традиции и култура в Полша

първо оу

[button class=“btn_bigred“ url=“http://tv.toppresa.com/915/video-detsa-ot-gotse-delchev-usvoiha-narodni-traditsii-i-kultura-v-polsha“ text=“ВИДЕО РЕПОРТАЖА ВИЖТЕ ТУК“]

С великденски ястия и други полски традиции, усвоиха деца от Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев. Децата бяха на едноседмично посещение на свои връстница от Полша по проект за училищно партньорство „Коменски“, по програма „Учение за цял живот“.

Проектът е със заглавие „Учене на английски чрез култура, спорт и социални дейности“

Да се обмени комуникация между младите хора от различните страни на ЕС чрез английски език и да изучат културите на другите народи от европейското семейство в което са включени и спорт и социални дейности, е основната цел на проекта. До сега, от гоцедлчевското училище са се включили 15 деца, които по програмата на проекта вече са посетили Чехия и Турция.

Групата от Гоце Делчев посетиха партньорското училище в село Риево, малборкски регион.

Българската група бе впечатлена от перфектната организация на домакините, подготвили богата и разнообразна програма.

От своя страна, българчетата впечатлиха полските си домакини със забележителните нашенски ястия, традиции, театралната постановка и отличното представяне в спортните игри.

Проектът „Комински“ по програма „Учение през целия живот“ в който Първо ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев е партньор,  се финансира от Център за развитие на човешките ресурси.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене