С нови 450 000 ще бъдат ремонтирани училищата в Горно Дряново и Хвостяне. Средствата са отпуснати от Министерски съвет.

Средствата са отпуснати от Министерски съвет.

Комисията по хуманитарни и социални дейности, младежта, спорта и конфликт на интереси към Общински съвет – Гърмен остана без председател. Местните парламентаристи гласуваха оставката на досегашния шеф Росен Соленков и я приеха с абсолютно мнозинство. Общинският съветник от ДПС Мурад Адем предложи на Соленков да изложи мотивите си за подаването на оставката, но той отказа, като заяви, че причините са лични и не иска да ги коментира.

Председателят на ОбС Исмет Узунов даде възможност на колегите си да дадат предложения за нов председател. Първо за позицията бе предложен Али Авдиков, но той си направи отвод. Второто предложение бе на Рифат Ходжа, но то не получи достатъчна подкрепа. „За“ гласуваха само седем от петнадесетте общински съветници, а 7 бяха против.

Местните парламентаристи дадоха картбланш за отдаване на общински имоти под наем чрез търг с начална тръжна цена от 15 лева за кв.м.

Беше актуализирана и инвестиционната програма на общината. С нови 450 000 ще бъдат ремонтирани училищата в Горно Дряново и Хвостяне. Средствата са отпуснати  от Министерски съвет.

Изменено бе и решението на ОбС – Гърмен от предишната сесия за маломерните паралелки във втори и шести клас на ОУ „Христо Ботев“ в село Дъбница. Заради преместването на трима ученици – двама от втори и един от шести клас, се налага паралелката за втори клас да бъде с 13 ученици, с недостиг 3-ма, а тази за шести клас – с 15 ученици, с недостиг отново 3-ма.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене