Внук от Югозапада вдигна телевизора и го удари в пода, нахвърли се върху баба си, рита я, смаза и лицето й

Ограничителни мерки по Закона за защита от домашното насилие наложи Кюстендилският районен съд на внук, тормозел баба си в крайния квартал „Младост“. Валентин Георгиев ще трябва да се изнесе от апартамента на възрастната жена за срок от 12 месеца. За същия период той няма право да приближава жилището й, местоработата и местата за социални контакти и отдих. Освен това магистратите му наложиха и административно наказание глоба от 200 лева на основание Закона за домашното насилие.

Случаят е от лятото на тази година. Месец след като внукът се нанесъл в жилището на баба си, се появили и проблемите. Той започнал да се отнася грубо и заплашително. Твърдял, че жилището е негово, и започнал да изхвърля вещите й. Чашата преляла на 6 юли, когато арогантният мъж взел телевизора и го ударил в пода, нахвърлил се върху възрастната жена, започнал да я рита, удрял я в гърдите и лицето. Бабата успяла да се отскубне и да избяга, но впоследствие разбрала, че вещите й са изхвърлени, а счупената врата е заключена с катинар.

От приложеното по делото медицинско свидетелство се установява, че на 6.07.2017 г. са й причинени телесни увреждания. Свидетели също разказват за случилото се и описват грубото отношение към жената. Внукът ще трябва да заплати по сметка на съда държавна такса в размер на 25 лв.

Решението подлежи на обжалване в едноседмичен срок пред Кюстендилски окръжен съд

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене