ВИДЕО: Състезатели от четири балкански страни се надпреварваха вчера в мотокроса край Гоце Делчев

Над 70 мотоциклетисти от Гърция, Македония, Сърбия и България,  се явиха в неделя на мотополигона на местността „Горилата“ край Гоце Делчев за да се състезават за GRAND PTIX GOCE DELCHEV 2017 на традиционния турнир „Панчо Рейсинг Тим“. Най-внушителна бе групата от Гърция, която се представи пет отбора по четирима състезатели в различните категории. Интерес към мото-турнирът тази година прояви и българският участник в световния шампионат, Майкъл Иванов.

Състезанието стартира при образцова организация с отлично подготвена мотописта. С красивите скокове и майсторско владеене на мощните мотори, състезателите предизвикаха неописуеми емоции на любителите на този екстремен спорт. Истинска наслада доставиха на зрителите и малките състезатели от детските категории, които със завидна виртуозност и скорост владееха пъргавите машини.

След приключване на състезанието, прецизната съдийска група обяви резултатите и класирането в различните категории. В тежката категория – МХ – 1, мъже, класацията оглави Димитриос Туродзидис от Гърция, втори е Кристиян Кръстев, а трети в категорията е Симон Венков. В категория МХ – 2, първото място грабна Майкъл Иванов, втори е Тони Цветко и трети, Алекс Димитров. В категория МХ – 65 първото място спечели Кристиян Георгиев, на второ място се класира Живко Иванов, а трети в категорията е Мартин Зафиров. В категория МХ – 85, победител е Кристиян Иванов, втори е Виктор Нейчев и на трето място, Мариос Канакис. В най-атрактивната катргория МХ – свободна, при която няма ограничения на възраст и кубатура на мотора, класацията оглави Владимир Попов следван от Юлиян Райчев а трети в категорията е Василис Пакаратидис.

Традиционният възпоменателен турнир „Панчо Рейсинг Тим“ е посветен на популярният в близкото минало неврокопски мото-състезател, Панчо Мутафчиев. Инициативата, вече шеста година неизменно се подкрепя от общинската управа. Организаторите отчитат прогресивно растящ интерес към турнира от състезатели както от страната така и от чужбина. „Това говори за отличната организация и високия рейтинг на състезанието. Замисляме да прерасне в балкански турнир“, споделиха организаторите.

Ексклузивни кадри за своите многобройни зрители и читатели вижте единствено тук, в www.toppresa.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене