ВНИМАНИЕ! Изключително интензивен се очаква да бъде трафикът в област Благоевград

Изключително интензивен се очаква да бъде трафикът в област Благоевград през днешния ден, тъй като е последния почивен от серията такива по повод отбелязването на Независимостта на България.

От КАТ „Пътна полиция“ – Благоевград и ОПУ апелират шофьорите на моторни превозни средства че е необходимо да карат внимателно и с повишено внимание, за да бъдат избегнати сериозни пътни инциденти. 

Най-натоварено ще бъде движението в посока от ГКПП „Кулата – Промахон“ към София и по пътя Банско – Гоце Делчев – Илинден.

Областна дирекция на МВР – Благоевград е създала необходимата организация за извеждането на допълнителни сили, чиято основна цел е да подпомагат пътното движение, да регулират трафика при необходимост и при задръствания, да отстраняват закъсали или хора с проблеми от пътя, да им оказват необходимото съдействие, за да не се допускат затруднения в движението.

През целия ден ще има повече полицейски патрули, които ще бъдат изведени на автомагистрала „Струма“, главен път Е-79 и второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев. Освен това с цел облекчаване на трафика от 14:00 часа до 20:00 часа ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища.

В Област Благоевград забраната ще бъде в сила за автомагистрала „Струма“ и главен път Е-79 – етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград – ГКПП „Кулата“.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене